fbpx

Z boni 21 do izpita za čoln

Zdaj lahko koristite vaše nove bone21 za tečaj za voditelja čolna, zraven pa dobite še najpogostejša vprašanja in odgovore.

webinar izpit za čoln

Povpraševanje

Zaupajte nam vaš kontakt in naš predavatelj vas bo kontaktiral in vam glede na vaše želje priporočal in pomagal pri izbiri.

Ime:
Polje je obvezno!
Polje je obvezno!
Priimek:
Polje je obvezno!
Polje je obvezno!
E-mail:
Polje je obvezno!
Polje je obvezno!
Vaša telefonska številka
Polje je obvezno!
Polje je obvezno!
Dodatna vprašanja...
Polje je obvezno!
Polje je obvezno!
Pokličite me
Polje je obvezno!
Polje je obvezno!

OBRAZCI

Na spodnjih povezavah so vam na voljo obrazci za unovčitev ali prenos bonov 21.
Za unočitev bona nam pošljite kopijo identifikacijskega dokumenta in izpolnjen obrazec Potrditev unovčitve bona

Potrditev unovčitve bona

Posredujte nam predhodno izpolnjen obrazec, ki ga najdete na spodnji povezavi. Priložite tudi osebne dokumente vseh, ki bodo koristili bon ob nakupu.

Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona

Če bo bon od otroka koristil nekdo, ki ni skrbnik otroka, posredujte tudi izpolnjeno spodnjo izjavo, da se skrbnik otroka strinja s koriščenjem bona.

Izjava o prenosu bona (npr. babica podari bon vnuku)

V primeru koriščenja bona družinskega člana priložite izpolnjeno izjavo na spodnji povezavi. Koriščenje takega bona je možno 1x v celoti. Delno koriščenje ni možno.

Nekaj splošnih informacij o unovčitvi turističnega BONA 2021

  1. Do bona je upravičena oseba s stalnim prebivališčem v RS na dan 30 .6. 2021.
  2. Odrasla oseba, ki bo v letu 2021 dopolnila 18 let, je upravičena do bona v višini 100 €mladoletna oseba(rojena po letu 2003) pa je upravičena do bona v višini 50 €.
  3. Boni ne obstajajo v fizični obliki, temveč so evidentirani kot dobroimetje upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki), kjer je mogoče tudi spremljati stanje svojega bona.
  4. Novi BON21 se lahko unovči tudi za tečaj za voditelja čolna do 24m, velika prednost pa je, da bo vaš bon izkoriščen že ob nakupu, nato pa se lahko na tečaj prijavitev roku enega leta od prejema naše potrditve.
  5. Boni se lahko unovčujejo v poljubnih zneskih, predlagamo pa, da jih unovčite v celoti.
  6. Bone je možno unovčiti od 16. 8. 2021 do 31. 12. 2021.Če upravičenec bona ne izkoristi do  12. 2021, bon zapade in ga ne more unovčiti kasneje.
  7. Bon za mladoletnega upravičenca unovčijo zanj starši zakoniti skrbniki ali druga oseba, h kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo in za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik).
  8. Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena(stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. V skladu z zakonom prenos med brati in sestrami ni mogoč. 
  9. Bon je mogoče prenesti le enkrat, in sicer v celotni vrednosti bona. Če je upravičenec bon že delno koristil, bona v preostali vrednosti ni mogoče prenesti.Še več informacij lahko najdete na naslednji povezavi tukaj.

Kako unovčiti bon 2021 (BON21)?

Prosimo vas, da nas o tem predhodno obvestite in predhodno izpolnite obrazce, ki jih najdete na povezavah (Potrditev unovčitve bona, Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona, Izjava o prenosu bona) ter nam jih skupaj s fotokopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list) pošljete na mail info@izpitzacoln.net